Sunday, October 9, 2016

Finlandiahemmet



Unohtui esitellä Finlandiahemmet, joten pieni info näin aluksi.


Finlandiakoti on vanhusten hoitokoti, joka ensisijaisesti on tarkoitettu suomenkielisille hoitoa ja tukea tarvitseville vanhuksille. Kodin omistaa säätiö ja toimintaa ohjaa Finnservice i Skövde AB.
Talon toiminnan kulmakivinä ja tarkoituksena on vanhuksille turvallisuuden tunteen luominen, mahdollisuus omaan elämäänsä vaikuttamiseen, palveluiden korkeatasoisuus ja helppo saatavuus sekä yksilöllisesti muokatut hoito-, aktiviteetti- ja tukipalvelut. Ihmisen tarpeet ohjaavat hoidon sisältöä ja hoitotyö tapahtuu suomen kielellä. Koko hoitohenkilökunta on äidinkieleltään kaksikielisiä. Meiltä löytyy sairaanhoitaja jolla on talon asukkaiden hoitovastuu ja henkilökunnassa monella on erikoiskoulutus mm, saattohoitoon, psykiatriseen hoitoon ja dementiahoitoon.
Finlandiakoti sijaitsee Skaraborgissa ja löytyy keskeiseltä paikalta Skövden kaupungista, Mariebergsgatan 21, lähiöalueelta nimeltään Norrmalm. 



Huoneistot joissa asukkat asuvat ovat 56,5 neliöä ja sisältävät 2 huonetta, keittiön, kylpyhuoneen, saunan ja ulkoterassin. Yhteisasuminen aviopuolison kanssa on mahdollista, jos kunnan sosiaalisihteeriltä on sellainen tukipäätös.
Finlandiakoti on yksikerroksinen rivitalotyylinen rakennus, jonka yhteisissä tiloissa on mm, ruokasali, keittiö, pesutupa ja kaksi sisäpihaa puutarhakalusteineen, suuri juhlasali isolla televisiolla josta näkyy mm, suomikanava. Talossa on myös jalkahoitaja. Tällähetkellä asukkaita on 23.

Voit lukea lisää osoitteesta http://seniorval.se/aldreboende/skovde/finlandia-koti-finlandiahemmet

1 comment:

  1. Tuttuja kuvia - taitaa löytyä minultakin kamerasta :-)Anne

    ReplyDelete