Tuesday, October 4, 2016

Finlandiahemmet, Skövde, Ruotsi

Kolmas kerta toden sanoo. Jospa tämä kirjoitus lähtisi maailmalle.

Ruotsissa ollaan! Lauantaina saavuin Viking Linella puolitoista tuntia myöhässä kovan myrskyn takia. Junakin melkein jätti laiturille, koska laituri vaihtui pienellä varoitusajalla. Ja uusi laituri oli täysin eripuolella isoa Central resaa. Hieman on kokoeroa Helsingin rautatieasemalle. Pääsin silti junaan ison ja painavan laukkuni kanssa ja matka kohti Skövdeä sai alkaa.

Kolmen tunnin körötys ja vastassa oli mukava ja rempseä Eija-johtaja. Hän esitteli minulle pikapikaan Suomi-kodin, vuokra-asunnon, keskustaa ja upean Billingen urheilukompleksin.
Sunnuntaina otin rennosti. Kävin kaupassa, keskustassa ja Billingen vuorella lenkillä. Hienot oli maisemat ja muutenkin kaikki on niin söt och fin =)

Maanantaina alkoi työt puoli kahdeksan. Sain hyvän perehdytyksen ja pääsin työntekijän mukaan tutustumaan asukkaisiin ( joita on 23) ja taloon. Oma ohjaajani ei ole ensimmäisellä viikolla paikalla, mutta saan olla silti jonkun vakkarin mukana. Ruotsin kieltä ei ole tullut puhuttua kuin vähän vuokranantajan kanssa. Suomi-kodilla asukkaille kuuluu puhua suomea ja vaihtaa asukkaan kieli takaisin suomeksi, jos se on muuttunut ruotsiksi.

Tiistaina pääsin heti aamusta sairaanhoitajan mukaan. Sain ottaa verinäytteen siipineulalla, mikä onnistui hienosti. Kiitos sairaanhoitajan hyvästä opastuksesta. Pieni ero oli näytteen otossa Suomeen verrattuna. Pistokohtaa ei desinfioida mitenkään, vaikka piikki menee suoneen.  Pääsin myös viemään näytteen paikalliseen terveyskeskukseen. Skövdessä on monta pientä terveyskeskusta pitkin kaupunkia. Terveyskeskus voi olla vaikka kerrostalon asunnossa! Asiakas saa itse valita mihin terveyskeskukseen menee. Ja jos hän ei ole tyytyväinen lääkäriin, voi hän vaihtaa terveyskeskusta. Eli mitään isoa kompleksia ei ole, vaan monta pientä siellä täällä.

Huomenna iltavuoroon. Vi ses!
Tiina =) 

Kuvia tulee, jos saan reistailevan kännykkä blogini toimimaan.




1 comment:

  1. Ihana lukea kuulumisesi! Kuulostaa tutulta :-) Eijalle terveisiä! Nautinnollisia päiviä ja paljon oppimista!
    Anne

    ReplyDelete